Захтеви синдиката Железаре

Синдикат металаца смедеревске Железаре тражи продужење колективног уговора. Синдикат саопштава да Влада Србије и Радна групе за Железару нису заинтресовани да се продужи стари колективни уговор или отпочну преговоре за нови уговор, чиме је показана, како кажу, небрига за решење статуса запослених.

Независни синдикат металаца Железаре "Смедерево" саопштио је да Влада није показала интересовање да реши проблем око колективног уговора за 5.200 запослених у том предузећу, чија важност истиче 15. децембра.

Како се наводи у саопштењу, Влада Србије и Радна групе за Железару Смедерево нису заинтресовани да се продужи стари колективни уговор до доласка новог стратешког партнера или отпочну преговоре за нови колективни уговор, чиме је отворено показана небрига за решење
статуса запослених.

"У Железари Смедерево, код 5.200 запослених и репрезентативних синдиката влада велика забринутост оваквом небригом Владе Србије и Радне групе за Железару Смедерево, што нас доводи у сумњу да је ово заиста "социјално одговорна влада'", наводи се у саопштењу.

Синдикат је оценио да је садашња ситуација најтежа од постојања Железаре Смедерево, које ће у 2013. години обележити 100 година постојања.

Железара је од јануара 2012. године у власништву државе Србије јер је дотадашњи власник, амерички "Ју-Ес-стил", одлучио да је прода за један долар зато што је фабрика имала губитке.

Производња у Железари привремено је обустављена почетком јула.

На други тендер за стратешког партнера српске железаре једино се пријавило зависно предузеће руске компаније Уралвагонзавод.

Претходни тендер за продају Железаре, расписан 18. априла, није био успешан, пошто ни једна од три компаније које су поднеле пријаве за учешће - "Јунајтид плзен" са седиштем у Луксембургу, "Доњецк стил груп" из Украјине и "Урал мајнинг енд металурџикал компани" из Русије, није доставила понуду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се