Читај ми!

Турска компанија заинтерсована за ФАП

"Албајрак група" из Турске заинтересована за пословно-техничку сарадњу са Фабриком аутомобила из Прибоја (ФАП). Делегације те компаније, која је посетила Прибој, поручила да је спремна за разговоре о куповини ФАП-а.

Турска привредна група Албајрак заинтересована је за пословно-техничку сарадњу са Фабриком аутомобила из Прибоја. Током посете Прибоју, делегација те компаније поручила једа је спремна за разговоре о куповини ФАП-а.

До посете је дошло само дан пошто је у Београду објављено да је одбијена понуда британско-украјинског конзорцијума, те је пропао трећи покушај продаје ФАП-а.

Групу "Албајрак" чини 20 компанија из шест привредних сектора, са више од 22.000 радника.

"С руководством те компаније разговарали смо о пословној сарадњи ФАП-а и његових зависних предузећа, пре свега Ливнице са надградњом из Пријепоља", рекао је агенцији Бета помоћник директора Канцеларије за одрживи развој недовољнио развијених подручја Едиб Кајевић.

Договорено је да стручњаци из Истанбула процене целокупне производне могућности ФАП-а. Потом ће у Турску бити испоручен контигент ФАП-ових производа који би тамо били детаљно тестирани.

"Уколико квалитет буде одговарао, а не сумњамо да ће тако и бити, уследиће значајније испоруке", напоменуо је Кајевић.

Група "Албајрак" је основана 1952. године као грађевинска фирма. Три деценије касније ушла је у област транспорта, док данас у њеном саставу раде фабрика трактора и машина, фабрика за управљање отпадом, компанија за трговину електричном енергијом и фабрика текстила.

"Албајрак" је и власник једне телевизије и једног дневног листа у Истанбулу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се