Читај ми!

Накнаде за незапослене биће редовне

Од следеће године, исплате новчаних накнада за незапослене биће редовне, најављује директор Националне службе за запошљавање Дејан Јовановић. Издвојено је више новца из буџета, што ће обезбедити 12 месечних исплата, објашњава Јовановић.

Директор Националне службе за запошљавање Дејан Јовановић изјавио је да ће исплата новчане накнаде за незапослене у 2013. години бити редовна и да је буџетом планирано 18 милијарди динара, што је 1,5 милијарду динара више него ове године.

"Исплата накнаде за незапослене биће редовна и планирано је 12 месечних исплата, јер смо добили више средстава него ове године", рекао је Јовановић агенцији Бета.

Јовановић је навео да су буџетом за 2013. годину планиране 3,4 милијарде динара за активне мере запошљавања, што је на сличном нивоу као ове године, и додао да треба размотрити да та средстава у наредном буџету буду већа.

Према његовим речима, планирано је и 700 милиона динара за исплату онима који запошљавају особе за инвалидитетом или за професионалну рехабилитацију.

Јовановић је рекао да се на евиденцији Националне службе за запошљавање сада налази 750.000 незапослених и додао да је то формална незапосленост и да треба имати у виду да одређени број ради на сивом тржишту.

"Постоји негативан тренд раста броја незапослених и већи је за 10.000 него у истом периоду прошле године", рекао је Јовановић и додао да је добро што је ипак од почетка ове године приметно смањивање броја незапослених.

На питање шта се очекује на тржишту рада у следећој години, Јовановић је рекао да се, ако дође до привредног раста, може очекивати боље стање и смањење броја незапослених.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара