Читај ми!

Од суботе ниже цене горива

НИС снижава цене на пумпама у два наврата, сутра и прекосутра. Бензини ће појефтинити од динар и по до три, а евродизел динар и по за литар. Током викенда, НИС нуди ниже цене и у велепродаји. Разлози појефтињења пад цена сирове нафте и јачање динара.

Од петка, 21. септембра, НИС снижава цене деривата. Велепродајне цене бензина (евро премијума БМБ и БМБ95) ниже су за три  динара, а дизела (Д2) од 0,50 дин до два динара за литар. Велепродајна цена евро дизела снижена је од 0,50 дин до 1,5 динара по литру, саопштено је из Нафтне индустрије Србије.

Цене горива на бензинским станицама биће снижене два дана за редом, 21. и 22. септембра, тако да ће се од суботе безоловни бензин БМБ 95 продавати за три динара јефтиније, док ће цена евро премијума БМБ 95, дизела (Д2) и евро дизела бити нижа за 1,5 динара, наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, на снижење цена деривата утицала су кретања на светској берзи нафте и нафтних деривата, као и јачање курса динара.

Уз то, НИС на својим бензинским станицама одобрава посебан попуст на дизел гориво (Д2) и евро дизел за све категорије физичких лица.

Попуст од три динара за литар дизела Д2 и попуст у износу од 1,5 динар за литар евродизела, у оба случаја за количину већу од 1.000 динара, важи до 15. новембра 2012. године.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се