Читај ми!

Још једна шанса "Комико оилу"

Компанији "Комико оил" даћемо још једну могућност да испуни уговорне обавезе и почне реализацију пројекта смедеревске рафинерије, рекла је министарка Зорана Михајловић после састанка са делегацијом општине Смедерево. У "Комику" кажу да су спремни на договор било кроз судско поравнање или одбацивање тужбе.

Општина Смедерево даће америчко-холандском конзорцијуму "Комико оил" још једну шансу да испуни уговорну обавезу и изгради рафинерију у том граду, договорено је на састанку у Влади Србије.

"Наш заједнички став је да дамо још једну могућност инвеститору да испуни уговорне обавезе, да би након тога могао да почне реализацију пројекта смедеревске рафинерије'', рекла је министарка енергетике Зорана Михајловић после састанка са делегацијом општине Смедерево.

Она је нагласила да су Србији потребни улагачи и да је интерес владе да се та инвестиција, уколико је могуће, реализује, јер су сви инвеститори добро дошли у Србију, али, како је додала, морају да поштују законе и уговоре које су потписали.

Министарка је изразила очекивање да ће до краја године бити познато да ли је инвеститор у стању да испуни своје обавезе и реализује ту инвестицију.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић није могла да прецизира да ли ће бити повучена тужба града против "Комика" и објаснила да то није у њеној надлежности, већ да ће о томе одлучивати јавни правобранилац и Скупштина општине Смедерево.

Скупштина Смедерева треба да заузме нови став о томе на седници која ће бити одржана око 20. септембра. Он ће потом бити изнет на суду и по основу тога ће се одлучивати.

"И граду Смедереву и земљи Србији потребни су инвеститори, јер Смедерево има око 12.000 незапослених. Свака добра инвестиција је добро дошла у Смедерево и Град никада није другачије ни мислио. Зато ћемо дати инвеститору још једну шансу, да не будемо лоши домаћини и да не будемо неко ко тера улагаче", нагласила је градоначелница Смедерева.

Комико: Спремни смо на договор

У "Комику" кажу да су спремни на договор било кроз судско поравнање или одбацивање тужбе, напомињући да траже само правну сигурност, како би инвестицију задржали у Србији.

"Уколико се договоримо на том првом рочишту, 'Комико оил' ће платити земљу за 45 до 60 дана, како би правници поново прошли кроз целу процедуру и како би ова инвестиција изгубила тренутни статус високо ризичне", напомиње заменик директора "Комико оил-а" Радивоје Радивојевић.

Град Смедерево тужио је "Комико оил" и затражио раскид уговора о издавању у закуп земљишта за изградњу рафинерије, јер тај америчко-холандски конзорцијум није у предвиђеном року уплатио 652 милиона динара за закуп земљишта за градњу рафинерије у том граду.

Преговори о добијању земљишта у закуп за изградњу рафинерије у Смедереву трајали су око три године.

"Комико оил" је најавио да ће у рафинерију у Смедереву уложити 250 милиона долара и да ће је изградити за три године и отворити више од 500 радних места. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара