Читај ми!

Мост Земун-Борча до краја 2014.

Мост Земун-Борча, којим ће бити заокружена саобраћајна обилазница око Београда, биће завршен до краја 2014. године, најавио градоначелник Драган Ђилас.

Градоначелник Драган Ђилас најавио је да ће мост Земун-Борча, којим ће бити заокружена саобраћајна обилазница око Београда, бити завршен до краја 2014. године.

Ђилас, који је радове на мосту обишао са министром саобраћаја Милутином Мркоњићем и председником скупштине града Александром Антићем, констатовао је да се радови одвијају у складу са роковима и да је тај пројекат добар пример како град и република могу да ефикасно сарађују.

Градоначелник је објаснио да ће мост омогућити потпуну обилазницу око Београда и напоменуо да мост и 27 километара приступних саобраћајница представљају велики развојни потенцијал Београда.

"Овде ћемо развијати привредне зоне на земљишту ПКБ-а, ово је највећи потенцијал за развој Београда", рекао је Ђилас, и додао да је до сада Дунав готово премошћен, да је израђено пет километара приступних саобраћајница ка Зрењанинском путу и да је завршено 16 од 30 стубних места.

Министар Мркоњић је честитао руководству града и градитељима на досадашњим радовима, наводећи да пројекат моста Земун-Борча јесте велики успех Ђиласа и Антића.

Мркоњић је додао да Влада Србије има пуно поверење у градско руководство и најавио да ће испунити све своје обавезе које се тичу моста и других пројеката који се реализују са градом.

Министар је додао да су се Кинези, који изводе раздове, "показали на овом пројекту", и најавио да ће министар просвете Жарко Обрадовић данас у Пекингу понудити нове пројекте, пре свеге оне који се тичу инфраструктуре.

Мост преко Дунава биће дугачак 1.482 метра, а кинески извођач треба да изгради и мостове дужине 550 метара преко железничке пруге Београд-Панчево и 120 метара преко канала Себеш.

До сада је завршена израда 303 шипа, преостало је да се изгради још 33 на земунској страни, изградјено је 19 наглавних греда за 19 од 30 стубних места, као и лежишне греде на 12 стубних места.

На градилишту је тренутно ангажовано нешто више од 400 радника, углавном из кинеских компанија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара