Читај ми!

Председник ЕБРД-а у Србији

Европска банка за обнову и развој наставља значајно да улаже у Србију и регион, рекао челник те банке Сума Чакрабарти, који је од данас у тродневној посети Србији. Чакрабарти ће разговарати и са председником Николићем, премијером Дачићем и министром финансија и привреде Динкићем.

Председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти, поводом посете Србији, изјавио је да та банка наставља значајно да улаже у Србију и читав регион.

"Наш циљ је да стимулишемо економски раст и остаћемо извор финансирања у време кад је алтернативних извора мало. Наш кључни приоритет је отварање радних места у циљу обезбеђења дугорочног просперитета грађана Србије", изјавио је челник ЕБРД-а који је од данас у тродневној посети Србији.

То је његова прва посета нашој земљи откад је прошлог месеца дошао на чело Банке.Од почетка деловања у Србији је ЕБРД остварио инвестиције вредне више од три милијарде евра у великом броју сектора.

Посета указује да је ЕБРД опредељена да подстиче економију Србије, нарочито у тренутку када се све земље региона у којем кредитор делује, а посебно југоисточна Европа, још суочавају са изазовима економске кризе, саопштила је та финансијска институција.

Председник ЕБРД-а разговараће са високим званичницима Србије, укључујући председника Томислава Николића, премијера Ивицу Дачића и министра финансија и привреде Млађана Динкића.

Први човек ЕБРД-а разговараће и са привредницима и дипломатама, као и представницима цивилног друштва, а посетиће и компаније у којима је ЕБРД инвестирао у Србији, укључујући Беохемију, Викторија групу и компанију Форма Идеале.

"ЕБРД ће наставити да снажно инвестира у Србији и широм региона. Циљ нам је да подстакнемо економски раст и останемо извор средстава када су алтернативне финансије оскудне", рекао је пред посету председник европског кредитора.

Чакрабарти је додао да је приоритет отварање радних места како би се обезбедио дугорочни просепритет људи у Србији.

ЕБРД је до уложила у Србији више од три милијарде евра у пројекте на различитим секторима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара