"Фијат 500 Л" у продаји крајем септембра

Аутомобил "фијат 500 Л" произведен у Крагујевцу, почеће да се продаје крајем септембра, потврђено на састанку министра финансија Србије Млађана Динкића и потпредседника италијанског "Фијата" Алфреда Алтавиле.

Продаја новог модела аутомобила "фијат 500 Л" произведеног у Фабрици аутомобила Србија (ФАС) из Крагујевца, почеће крајем септембра, потврђено је на састанку у Београду министра финансија Млађана Динкића и потпредседника италијанског "Фијата" Алфреда Алтавиле.

Са трака ФАС-а ће до краја 2012. године сићи 30.000 аутомобила "фијат 500 Л", а 70 одсто компоненти тог возила производи се у Србији. Очекивани приход од продаје тих аутомобила је око 350 милиона евра.

ФАС је заједничко предузеће државе Србије и "Фијата", а повод данашњем састанку био је регулисање обавеза Србије према италијанској компанији.

Србија је била у обавези да ове године уплати 90 милиона евра, али претходна влада те обавезе није укалкулисала у буџет.

Како је агенцији Бета речено у Министарству финансија, представници "Фијата" су прихватили предлог министра Динкића да се након ребаланса буџета ФАС-у уплати 50 милиона евра, а остатак у току наредне године.

Договорено је и да председник "Фијат Групе" Серђо Маркионе дође у посету Србији наредне седмице.

Састанку у Министарству финансија присуствовали су министарка локалне самоуправе и регионалног развоја Верица Калановић и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић.

Фабрика аутомобила у Крагујевцу је у јулу почела серијску производњу новог модела "фијат 500Л", а 13. јула испоруке за извоз.

По најавама "Фијата", нови аутомобил ће се продавати у више од 100 земаља, најпре у Европи, потом и на америчком тржишту, као и на тржишту пацифичких земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара