Читај ми!

Наставак помоћи неразвијеним подручјима

Влада ће наставити да финансира пројекте у недовољно развијеним општинама, рекао министар без портфеља Слујеман Угљанин. За ову годину за ту сврху обезбеђено 20 милиона евра, рекао Угљанин.

Министар без портфеља Слујеман Угљанин рекао је да ће Влада Србије наставити да финансира пројекте у недовољно развијеним општинама, а да је за ову годину у ту сврху обезбеђено је 20 милиона евра.

"Финансираћемо приоритетне програме и израду пројеката, посебно еколошке, који су предуслов за улазак у Европску унију", рекао је министар Угљанин на радном састанку с представницима 46 недовољно развијених општина.

Угљанин је рекао да ће помоћ превасходно бити намењена изради урбанистичких планова и пројеката, а да ће приоритет за планирање и изградњу имати планови за рециклажне центре, као и системи за прераду отпадних вода.

"Када уђемо у ЕУ свака општина која нема центар за прераду отпадних вода мораће да плаћа пенале које локални буџети неће моћи да издрже", објаснио је Угљанин.

Министар Угљанин је потенцирао да је неопходно улагање у пољопривреду, јер, како је рекао, новац уложен у аграр се најбрже враћа инвеститорима и најавио да ће Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја давати подстицајна средства за пољопривреду и туризам.

"Наставићемо и финансирање пројекта Агробизнис за жене, у склопу кога је 110 учесника до сада добило средства. То никако не значи да се мешамо у ингеренције Министарства пољопривреде, већ је циљ Канцеларије да се смањи дистанца између владе и општина", рекао је Угљанин.

Према његовим речима, у недовољно развијеним општинама у Србији живи милион грађана којима треба помоћ од владе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се