Читај ми!

Кнежевић: Поскупљује храна у Србији

Храна у Србији ће поскупети, а Влада ће се трудити да то поскупљење буде што мање како грађани не би били додатно оптерећени, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић у Дневнику РТС-а.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић изјавио је да ће храна у Србији поскупети, али да ће Влада учинити све да та поскупљења буду што мања.

"Баук поскупљења хране захватио је цео свет, а ни ми нисмо имуни. Покушаћемо мерама да ублажимо поскупљења и у сарадњи са Министарством трговине интервенишемо на домаћем тржишту. Али не треба бити велики оптимиста, до поскупљења ће доћи сигурно", рекао је Кнежевић у Дневнику РТС-а.

Министар је додао да ће се трудити да поскупљење буде што мање јер је стандард грађана такав да не може да издржи велика поскупљења.

Суша је преполовила јесењи род, рекао је Кнежевић, и зато су потребне хитне и ефикасне мере. Влада Србије ће на сутрашњој седници донети одређене уредбе којима ће покушати да се санирају и ублаже последице суше.

Према његовим речима, буџет намењен за пољопривреду није коришћен рационално од стране претходне владе, тако да постоје многа дуговања, која ће, како тврди, бити исплаћена.

"Ми ћемо поштовати све договоре и након ребаланса буџета почећемо исплату другог дела субвенција", нагласио је Кнежевић. После ребаланса буџета, који се очекује за петнаестак дана, почеће да се исплаћују премије за млеко и остале обећане субвенције.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде најавио је да је дугорочни план тог министарства повећање аграрног буџета на пет одсто, доношење закона који ће направити амбијент у ком ће пољопривредници знати како да се понашају у наредним годинама и инвестиције које ће бити усмерене пре свега у наводњавање.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се