Читај ми!

Решење за "14. октобар" и "Жупу"

Проблеме ИМК "14.октобар" и Хемијске индустрије "Жупа" држава ће решавати у два правца – први подразумева интервентне мере и упошљавање а други коначно решење, каже државни секретар Министарства финансија и привреде Александар Љубић.

Држава ће решавати проблем ИМК "14.октобар" и Хемијске индустрије "Жупа" у два правца - први подразумева интервентне мере и упошљавање радника, а други, коначно решење, проналажењем стратешких партнера, рекао је Танјугу Александар Љубић, државни секретар Министарства финансија и привреде.

Љубић је, на састанку са руководством и репрезентативним синдикатима ових предузећа затражио да се Министарству већ следеће недеље достави хитан предлог мера које би помогле да се део запослених у овим предузећима упосли, како би могли да зараде и примају плате.

"Очекујемо да руководство сагледа планове за 2013. годину, како би Влада могла да обезбеди кредитну подршку за различите програме, као што је програм за грађевинску индустрију, а касније би Влада пратила реализацију тих пројеката", казао је Љубић.

Он је подестио да је "14. октобар" већ био на програму субвенција и кредитној подршци привреди и нагласио да од руководства тих предузећа очекује да оправда пројекте које су до сада реализовани.

"Будуће субвенције зависиће искључиво од планова који буду представљени Министарству", нагласио је Љубић.

Он није навео са колико средстава је држава у овом тренутку спремна да интервенише односно да обезбеди кредитна средства, али је додао да наслеђена ситуација у буџету у овом тренутку није сјајна, и да постоји огроман дефицит, па Влада Србије сада кроз ребаланс "покушава да преживи до краја године".

Према његовим речима, проблем са неовереним здравственим књижицама решаваће се системски, као и судбина ових предузећа у у чије ће решавање бити укључени Агенција за приватизацију, локална самоуправа и надлежна министарства.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво