Читај ми!

Занатлије без фискалних каса

Новом Уредбом Владе Србије 35 занатских делатности ослобођено обавезе поседовања фискалних каса. Влада усвојила и одлуку о највишим ценама лекова која ће омогућити појефтињење 160 медикамената.

Влада Србије усвојила је Уредбу којом се 35 делатности ослобађају обавезе поседовања фискалних каса. Како се наводи у саопштењу, фискалне касе неће морати да имају фризери, козметичари, фотографске радње, таксисти, аутомеханичари, радње за хемијско чишћење и погребне услуге.

Обавезе евидентирања промета преко фискалних каса ослобођене су и радње за поправке електронских и електричних апарата, апарата за домаћинство и намештаја, такси службе, као и за занатлије које се баве грађевинском делатношћу и одржавањем објеката и околине.

У саопштењу се не прецизира када ће почети да се примењује правило ослобађања обавеза поседовања фискалних каса за наведене делатности.

Фискалне касе за занатлије уведене су крајем 2003. године.

На данашњој седници, Влада је донела одлуку о највишим ценама лекова који се издају на рецепт за употребу у хуманој медицини, као и правилник о листи лекова који се прописују и издају на терет обавезног здравственог осигурања.

Како се наводи, ове одлуке ће спречити несташице лекова и обезбедити појефтињење за 160 медикамената.

Прошле седмице је саопштено да је усвојена одлука о највишим ценама лекова који се издају на рецепт, чиме је први пут одређена цена за 531 лек, а трећину чине оригинални лекови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара