Читај ми!

Нова улагања "Делеза"

Извршни председник "Делез групе" за Југоисточну Европу Махерас Констатинос каже да та компанија у Србији планира да отвори велики дистрибутивни центар. Министарство трговине иницираће промену законских аката и бирократских процедура, који отежавају пословање.

"Делез група" планира да у Србији отвори велики дистрибутивни центар, чија би изградња требало да буде завршена до средине 2014. године, најавио је извршни председник те компаније за Југоисточну Европу Махерас Констатинос.

Он је то рекао у разговору са потпредседником Владе Србије и министром спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расимом Љајићем.

Белгијски "Делез" , која је власник највећег трговинског ланца у Србији у којем су "Делта макси" и "Темпо", у априлу је објавила да ће изградња дистрибутовног центра омогућити раст и унапредити ефикасност пословања те компаније у региону, као и запошљавање око 600 радника.

Како је саопштио Кабинет потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине, Љајић и Константинос су разговарали о плановима развоја и даљих улагања трговинског ланца "Делез" у Србији.

Kонстантинос је том приликом истакао да су неки од главних циљева "Делез групе" у Србији проналажење начина да се кроз различите акције потрошачима понуде ниже цене квалитетних производа, као и оснаживање капацитета домаћих произвођача, који би у будућности требало да пласирају више производа из Србије у продајним објектима "Делеза" у свету.

Љајић је изразио спремност Министарства унутрашње и спољне трговине и телекомуникација да у што скорије време иницира промену појединих законских аката и укидање бирократских процедура, који отежавају пословање домаћих и страних компанија.

Такав приступ је неопходан, нагласио је министар Љајић, нарочито због тога што компаније као што је "Делез", која запошљава више од 10.000 радника у Србији, планирају додатна улагања и отварање нових радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара