Читај ми!

Радници "Гоше" се враћају у хале

После три месеца штрајка, од 450 радника "Гоше" њих 95 ушло је у фабричке хале. Како се стичу услови и како стиже материјал позивају се људи са плаћеног годишњег одмора да се укључе у производњу, каже директор производње Зоран Гмитровић.

Од 450 радника "Гоше" који су штрајковали три месеца, њих 95 ушло је у фабричке хале. Споразумом који су потписали Влада, пословодство и синдикати предвиђено је да се сви радници врате на посао и да се у понедељак измири део дуговања.

Три месеца штрајка у фабрици шинских возила Гоша оставила су траг. Изгубљени континуитет у производњи треба да се успостави, па првог радног дана већина уређује погоне, а само мали део њих завршава започете послове.

Директор производње Зоран Гмитровић рекао је да како се одвија производња, како се стичу услови и како стиже материјал позивају се људи са плаћеног годишњег одмора да се укључе у производњу

Прошле недеље, Министарство финансија саопштило је да ће два дуговања, почев од данас, бити исплаћена до краја октобра, а да ће до краја године држава са 300 милиона динара помоћи да се плате редовно исплаћују.

Милорад Милорадовић из штрајкачкког одбора "Гоше" каже да ће за сваку промену која не иде у прилог функционисању фабрике бити обавештен министар Млађан Динкић.

Од словачког послодавца, запослени, поред редовних плата, захтевају и пуну упосленост.

"Три месеца нисмо радили да би радило свих 450 радника, иако може да се упосли и још више радника", рекао је радник Љубомир Милојевић.  

Један део послова је обезбеђен, а из "Гоше" је кренула прва испорука готових производа, чија је вредност четири милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара