Читај ми!

Биро за координацију о Агробанци

Борба против корупције и криминала и случај "Агробанка" биле су теме седнице Бироа за координацију службама безбедности, која је око 15 сати завршена у Влади Србије. После седнице Бироа није било изјава.

Седница Бироа за координацију службама безбедности на којој се разговарало о борби против корупције и криминала и о случају "Агробанке", завршена је око 15 часова у Влади Србије.

Први потпредседник Владе Србије и координатор Бироа Александар Вучић изјавио је раније да се као резултат тог састанка може очекивати наставак започете акције државе у борби против корупције и криминала.

Вучић је Танјугу рекао да случај "Агробанке" "има јаку симболику" и да се на том случају може видети како је и на који начин дошло до пропадања државе.

Он је најавио да неће бити поштеђен, нити заштићен нико ко је био умешан у ту аферу, без обзира о коме је реч.

Вучић је рекао да ће се резултати акције борбе против корпуције и криминала видети и наредних дана, али да очекује да ће они бити јасно видљиви у наредних месец до два дана.

Седници, која је почела у 13 часова, присуствовали су и шефови све три обавештајне службе, републички јавни тужилац и тужилац за организовани криминал, директор полиције и особе које су учесници састанка позвали да присуствују седници, а после седнице није било изјава.

Полиција је пре десет дана ухапсила бившег првог човека "Агробанке" Душана Антонића, његовог сина Милана и још неколико њихових сарадника којима је након саслушања одређен притвор.  

Уочи седнице, први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да се као резултат тог састанка може очекивати наставак започете акције државе у борби против корупције и криминала.

Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге против осумњичених Душана Антонића, Бојана Зарића, Славољуба Корићанца, Вехба Папића и Бојана Лабовића, одговорних лица у "Агробанци".

Истрага се води и против Милоша Узелца, Милана Антонића, Бранимира Узелца, Сауда Хасовића и Слободана Ратковића, одговорних лица у приватним предузећима "Хедкомерц", "Дрина тимбер" и "Есо лимб", због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја и прибављања имовинске користи власницима предузећа у износу више од четири милиона и 140.000 евра.

Први који ће бити обухваћен истрагом у афери "Агробанка" јесте власник "Хабитфарма" у стечају Радослав-Лале Секулић и правна лица која су повезана с том компанијом.

Истрага је показала да само три Секулићеве фирме "Агробанци" дугују више од 20 милиона евра, а да у два од осам Секулићевих предузећа као сувласник се појављује син бившег председника Извршног одбора "Агробанке" Душана Антонића, Милан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара