Читај ми!

Ирак у врху извозника нафте

Ирак, како тврде власти у тој земљи, званично постао други произвођач нафте међу земљама ОПЕК-а. Пошто пролази кроз процес обнове земље, Ирак покушава да повећа производњу и извоз нафте.

Међу земљама Организације земаља извозница нафте (ОПЕК), Ирак је избио на друго место по производњи нафте, пошто му је производња порасла на 3,2 милиона барела дневно, рекао је заменик ирачког премијера.

"Производња нафте сада износи 3,2 милиона барела дневно, што је више од производње других земаља попут Ирана, Уједињених Арапских Емирата и Кувајта", рекао је заменик премијера задужен за енергију Хусеин Ал-Шахристани.

Пошто пролази кроз процес обнове земље, Ирак покушава да повећа своју производњу и извоз нафте, што је главни извор прихода земље.

Ирак покушава и да искористи недостатак нафте проузрокован економским санкцијама под којима се налази Иран.

Истраживања су показала да су резерве нафте Ирака од 143,1 милијарди барела нафте и 3.200 милијарди кубних метара природног гаса, међу највећима у свету.

Највећи произвођач нафте међу земљама ОПЕК-а је Саудијска Арабија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара