Читај ми!

Светска банка задовољна радовима

Веома добра реализација пројекта на Коридору 10, оценила регионална директорка Светске банке за Европу, Џејн Армитиџ. Министар Мркоњић каже да Светска банка разуме проблеме Србије. Он тражи и да се српске фирме укључе у изградњу Коридора 11 где се, истиче, радови не одвијају задовољавајућом динамиком.

Регионална директорка Светске банке за Европу Џејн Армитиџ, задовољна је добром реализацијом пројеката, поштовањем рокова и светским нивоом квалитета радова на Коридору 10 где Светска банка финансира неколико пројеката.

Приликом сусрета са министром саобраћаја Милутином Мркоњићем, Армитиџ је рекла да се током посете свим градилиштима на Коридору 10, уверила у максималну ангажованост комплетне грађевинске оперативе и нагласила да је учињен огроман напредак, у односу на 2011, саопштило је ресорно министарство.

То даје основе за оптимизам у погледу завршетка тог највећег пројекта на западном Балкану, додала је Армитиџ.

Она је нагласила да је обавила детаљне разговоре са новим власницима компаније "Алпина" и да је добила уверавања да ће већина започетих послова бити завршена до средине наредне године.

То се пре свега односи на деонице пута измедју Грабовнице и Грделице, Владичиног Хана и Превалаца, Превалаца и Сувог дола, као и Сувог дола и Дољих Нерадоваца, обилазнице око Димитровграда и моста на Великој Морави.

"Разговарали смо и о новонасталој ситуацији и пукотинама које су се појавиле на тунелу код Димитровграда, што је захтевало да се пронадје нови начин рада, како би се радови наставили пуним интензитетом," рекла је Армитиџ.

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић је рекао како је Светска банка показала да потпуно разуме потребе Србије, а портфолио министарства коме је он на челу је код те финансијске институције највећи.

Мркоњић је уверио представнике Светске банке да је опредељење нове владе да максимално и крајње динамично приведе све радове крају.

"Предстоји и велики посао на рехабилитацији путева, а одобрених 13 милиона долара, желимо што пре да инвестирамо, као и да драстично побољшамо безбедоносне саобраћајне услове," рекао је министар.

Генерални директор Коридора Србије, Михајло Мишић, усагласио се са константацијом да "сви уговором покривени пројекти иду веома добро и због чињенице да се финасирање одвија у континуитети и без икаквих потешкоћа".

Мишић је потврдио да је менаџмент те фирме сагласан да буде прихваћен нови метод рада, због насталих пукотина у тунелу.

"То је посебно значајно како би смо пре зиме ушли у брдо, и тако створили услове да у зимском периоду радове изводимо у заштићеним условима", додао је Мишић.

Регионална директорка Светске банке за Европу, Џејн Армитиџ, задовољна је и због недавно потписаног споразума на рехабилатацији реке Саве између Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, истакавши да је то пример добре регионалне сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара