Читај ми!

Подршка малим трговцима

Како би малим трговцима помогла да побољшају пословање, компанија "Метро кеш енд кери" нуди стручну и маркетиншку помоћ. У пројекат "Моја радња" укључено 400 малих трговаца из Србије.

У условима економске кризе, компанија "Метро кеш енд кери" укључила је у програм "Моја радња" 400 малих трговаца из Србије. Велики немачки трговински ланац нуди стручну и маркетиншку помоћ, а власници радњи задржавају слободу у пословању и набавци робе.

После 16 година рада, Павел Холик имао је дилему – да ли да затвори своју малу радњу или да настави посао.

Промет продавници је падао, конкуренција расла, а Холик није имао довољно новца да обезбеди богату понуду.

У тој ситуацији, Холик се одлучио за пројекат "Моја радња". Стручњаци компаније "Метро кеш енд кери" урадили су анализу пословања, снимили конкуренцију, предложили нови начин излагања робе, нову понуду и боље цене, што је Павел оберучке прихватио.

"Већ сам два месеца у овом пројекту и врло сам задовољан сарадњом, јер је дошло до повећања промета за 20 одсто", каже власник мале радње из Падине код Ковачице Павел Холик.

Он истиче да су се потрошачи свратили у његову радњу, што је и био основни циљ. "Са сваким побољшањем процеса рада долази неминовно до бољег резултата, односно већег промета", констатује Холик.

Процењује се да на домаћем тржишту има око 100.000 малих трговинских радњи, које су извор прихода за многе породице. У њима се оствари половина промета у српској трговини.

Генерални директор "Метро кеш енд ери" Вероника Пунчева напомиње да програм омогућава да мали трговци остану независни и истовремено повећају продају и зараду.

"Видимо да су први резултати веома охрабрујући, а то је просечни раст продаје од 30 одсто", наводи Пунчева.

Према њеним речима, власници малих радњи чине 40 одсто купаца немачке компаније. "Од кључне је важности да они буду успешни, јер тако и наш посао расте", додаје Пунчева.

"Моја радња" је наставак сличног пројекта покренутог пре три године, у који је укључено 3.000 малих трговинских радњи из целе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара