Читај ми!

Има пара за плате и пензије

Министарство финансија наводи да на рачунима има довољно средстава да се несметано финансира дефицит у наредних неколико месеци и да су јавне финасије у Србији стабилне.

Јавне финансије Србије су стабилне и држава ће и у наредном периоду наставити да на време извршава све своје обавезе, саопштило је Министарство финансија.

"Тренутно се на рачунима извршења Републике Србије налази више од 35 милијарди динара, а до краја месеца се очекује додатни прилив од око 10 милијарди динара од емисије обвезница", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је тај износ, имајући у виду да су приходи буџета у јулу већи од планираних, "сасвим довољан да се несметано финансира дефицит у наредних неколико месеци".

"Чак и ако би техничка влада имала мандат до краја године, све законске обавезе за плате, пензије или социјална давања испуњавале би се као и до сада, без дана закашњења", навело је Министарство финансија.

Указано је да није потребно било какво додатно задуживање државе до краја године преко износа који је већ предвиђен Законом о буџету за 2012. годину.

Кандидат за министра финансија у новој влади Србије Млађан Динкић изјавио је јуче да у буџету има новца за исплату плата буџетских корисника и пензија само до краја августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво