Читај ми!

“Аунди” у Јагодини

Представници италијанске компаније "Аунди", која се бави производњом седишта за аутомобилску индустрију, најавили су да ће у отварање фабрике у Јагодини уложити око милион евра и запослити 50 радника.

Италијанска Група "Аунди", која се бави производњом седишта за аутомобиле, планира реализацију инвестиције у Јагодини чија је почетна вредност милион евра и запошљавање 50 радника, рекао је председник те компаније Ћиро Лоти.

Лоти је, приликом сусрета са председником Скупштине општине Јагодина Драганом Марковићем Палмом, рекао да Група "Аунди" жели да инвестира у тај град и прати рад "Фиата".

"После инвестиције у Србији, Фиат очекује велики посао, због тога желимо да у најкраћем року започнемо производњу у Јагодини. Започећемо са запошљавањем 50 радника, али Фиат нам даје могућност да проширимо инвестиције", рекао је Лоти.

Према његовим речима, Србија је спремна за велика улагања и најсложенију индустријску производњу и због тога италијанска компанија у Јагодини може много брже да започне производњу него у другим местима.

Марковић је најавио да ће уговор са Италијанима бити потписан у наредних 15 дана, те да ће град конкурисати са пројектом код СИЕП-е за субвенције по запосленом раднику.

"Највећи проблем у Србији су нова радна места. Јагодина има најбоље услове за стране инвеститоре у Србији, а администрација је најефикаснија по питању издавања дозвола за изградњу фабрика", нагласио је Марковић.

Он је подсетио да је педесетак радника већ било на обуци за рад у погонима Андреа конфекциони где крајем августа почиње производња.

"Предвиђено је да у тој фабрици ради 500 радника. Пре два дана посетили смо италијански град Кастел Франко и договорили са градоначелником да крајем септембра дође у посету Јагодини са делегацијом привредника који су заинтересовани за улагања", рекао је Марковић.

Група "Аунде" инвестираће у Јагодини захваљујући препоруци компаније Андреа конфекциони која већ гради фабрику ауто цирада у Индустријској зони у том граду, а вредност те инвестиције је девет милиона евра.

Група "Аунде" производи ентеријер за моторна возила у 86 фабрика у 25 држава на свету и сарађује са свим најпознатијим произвођачима у моторној индустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара