Читај ми!

Поднета тужба против "Комико оила"

Тужба за раскид уговора против "Комико оила" поднета, јер компанија у предвиђеном року није уплатила 652 милиона динара за закуп земљишта за градњу рафинерије нафте. У "Комико оилу" су изненађени због тужбе у тренутку, како кажу, када многи инвеститори одустају од инвестирања у Србији.

Пошто компанија "Комико оил" у предвиђеном року није уплатила 652 милиона динара за закуп земљишта за градњу рафинерије нафте, Градско јавно правобранилаштво Смедерева поднело је привредном суду у Пожаревцу тужбу за раскид уговора.

По истеку уговорног рока од 60 дана, 4. јула је истекао и допунски рок од осам дана, када су створени услови за покретање процедуре раскида уговора између Смедерева и компаније "Комико оил".

"Надлежни суд, у овом случају привредни суд у Пожаревцу, тужбу доставља туженику на одговор, а рок за одговор на тужбу је 30 дана од дана пријема тужбе", рекла је у изјави за Фонет Милена Нисев, јавни правобранилац.

Представник компаније "Комико оил" Радомир Радивојевић раније је рекao да ће компанија искористити сва законска права како би тужба била одбијена.

Према његовим речима, правни тим компаније ради на припремању одговора на тужбу, који ће бити достављен у законском року.

"Мислим да ће одговори који се буду налазили у том писаном допису представљати велико изненађење, о чему нећемо тренутно говорити, јер је реч о пословној тајни", нагласио је Радивојевић.

Радивојевић је рекао да је изненађен подношењем тужбе "поготово у тренутку када многи инвеститори одустају од инвестирања у Србији и када међународне финансијске институције имају великих проблема, као и сама глобална економија".

"Неко, очигледно, сматра да ова инвестиција није потребна Србији и предузима све како би се инвеститор, слободно могу рећи, отерао из Србије и како би се ризици са којима смо суочени још више повећали", рекао је Радивојевић.

Радивојевић је рекао да ће "Комико оил", као да је све у најбољем реду, наставити у правцу који је већ пренет градском руководству, да се придржава динамичког плана у погледу планирања и изградње рафинерије, тако да ћемо новац уплатити на рачун до оног дана који је познат градском руководству, заједно са затезном каматом", рекао је Радивојевић.

Инвеститор је на уговор о закупу чекао три године. За толико времена, од потписивања уговора обавезао се и да ће изградити рафинерију. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара