Читај ми!

За привреднике важна ефикасност владе

Од брзог формирања владе и тога ко ће је чинити далеко је важније да она буде ефикасна и спремна на сарадњу са привредом, поручили представници пословног клуба "Привредник". Председник Србије Томислав Николић поручио да ће бити партнер привредницима.

Представници пословног клуба "Привредник" сматрају да је од брзог формирања владе и тога ко ће је чинити далеко важније да она буде ефикасна и спремна на сарадњу са привредом. Кажу и да у договорима о новој влади "још ништа није готово" и да су све комбинације за њено формирање и даље могуће.

Председник клуба "Привредник" Бранислав Грујић рекао је Танјугу да влада, каква год да буде, мора бити ефикасна и спремна да заврши транзициони процес, а да је питање да ли привредницима више одговара напредњачка или демократска влада - заправо питање да ли неко навија за Звезду или Партизан.

"Да ли ће је формирати једна или друга или нека трећа партија мање је важно. Много је важније да се ту појаве људи који имају енергију, жељу и визију да раде и да стварају", рекао је Грујић.

Он је рекао и да дуго трајање процеса формирања владе и превирања која уз то иду сматра нормалним, јер је, како је нагласио "боље да потроше и 60 дана а да имамо квалитетну владу, него да потроше мање а да добијемо владу која неће моћи да уради оно што треба".

Председник Удружења корпоративних директора Србије Топилица Спасојевић, с друге стране, сматра да је неопходно да се влада што пре формира, али уједно и да то буде влада која ће радити тимски и разумети проблеме економије.

Иако наводи да је очигелно да још ништа није готово и да се комбинације и даље праве, Спасојевић оцењује и да је тај процес "ушао у сам фото-финиш".

"Очекујем да ће се то десити у нередних неколико дана, а то која ће страна да је формира и која ће од две велике странке бити њен носилац у овом тренутку је ирелевантно. Много је важније да та нова влада схвати тежину ситуације, да има идеју у ком правцу треба ићи када су економске прилике у питању и да буде отоворена за комуникацију са привредном", рекао је Спасојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара