Читај ми!

Обуставa производње у Железари?

Пошто нема потражње за производима железаре на светском тржишту, разматра се могућност привременог обустављања производње од 5. јула, саопштили су из "Железаре Смедерево".

Производња у "Железари Смедерево" могла би привремено да буде обустављена, јер се разматра могућност да друга висока пећ 5. јула буде стављена на тихи ход.

Како су рекли за Танјуг из некадашњег металског гиганта, таква могућност се разматра јер нема пласмана и потражње за производима железаре на међународном тржишту.

Влада Србије продужила је, почетком јуна, други пут рок за проналажење стратешког партнера за "Железару Смедерево", тако да заинтересоване компаније могу да доставе обавезујуће понуде до 10. септембра.

Железара је од краја јануара у државном власништву, пошто ју је Влада откупила за један долар од компаније "Ју-Ес Стил", која се повукла из Србије, јер је пословала са губицима.

"Железара Смедерево" имала је учешће од пет посто у укупној производњи Србије и око 14 процената удела у извозу, а запошљава око 5.500 радника.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара