Читај ми!

Ниже акцизе или скупљи превоз

Град Београд биће принуђен да подигне цену градског превоза уколико држава не умањи акцизе за гориво које купује Градско саобраћајно предузеће "Београд", навео је градоначелник Београда Драган Ђилас у писму премијеру Мирку Цветковићу.

Градоначелник Београда Драган Ђилас упутио је прошле седмице, како сазнаје Танјуг, писмо премијеру Србије и министру финансија Мирку Цветковићу у коме га упозорава да ће град бити принуђен да подигне цену градског превоза уколико држава не донесе одлуку да се за гориво које купује Градско саобраћајно предузеће "Београд" умањи акциза.

У писму у које је Танјуг имао увид, градоначелник Београда је Цветковића замолио да сагледа да ли постоји законска могућност да се такав захтев Београда усвоји и навео да ће град, уколико он не буде прихваћен, бити принуђен да цену превоза повећа за више од 20 одсто, што, како је рекао, никако не би желео.

Ђилас се Цветковићу обратио због проблема које у редовном функционисању има ГСП "Београд" и навео да велики пад динара и пораст цена енергената и свих осталих инпута доводе град у немогућу позицију, која налаже даље повећање цене карата, без обзира на свест о великој кризи и економској угрожености грађана.

Он је истакао да ће Београд ући у озбиљну реорганизацију ГСП "Београд", да ће максимално појачати контроле и инсистирати на томе да само грађани који купе карту могу да се возе, али да све то уз постојећу цену горива неће бити одрживо.

"Зато нам остају само две опције. Прва да повећамо цену превоза и друга да држава донесе одлуке да се за гориво које ГСП купује умањи акциза. ГСП на месечном нивоу за гориво издваја преко 400 милиона динара и оваквом мером би уштедели таман колико је потребно да предузеће настави да функционише", навео је градоначелник Београда.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара