Читај ми!

Влада уплатила новац "Фијату"

Министарство финансија уплатило средства компанији "Фијат аутомобили Србија", које је за то заједничко предузеће требало да обезбеди држава, потврђено у Влади Србије. Новац није уплаћен раније из техничких разлога, навели су у Влади.

Влада Србије потврдила је да је Министарство финансија уплатило је данас средства компанији "Фијат аутомобили Србија", које је за то заједничко предузеће требало да обезбеди држава. Новац није уплаћен раније из техничких разлога, речено је Танјугу у Влади.

Према данашњем писању појединих медија, почетак продаје и извоза "фијата 500Л", произведеног у крагујевачким погонима, могао би да буде одложен за септембар због недостатка новца који је компанији "Фијат аутомобили Србија" требало да обезбеди држава.

Како су навеле "Вечерње новости", од планирана 83 милиона евра за покретање производње за сада је обезбеђено само осам.

Производња новог модела аутомобила у погонима у Крагујевцу резултат је уговора о заједничком улагању италијанског "Фијата" и владе Србије у крагујевацку фабрику "Застава аутомобили", потписаног на јесен 2008. године.

Тим стратешким уговором, италијански "Фијат" је власник 67 процената Фабрике аутомобила у Крагујевцу, а држава Србија преосталих 33 одсто.

Инвестиције "Фијата" и Владе Србије у крагујевачку фабрику аутомобила, судећи према ранијим изјавама представника обе стране, премашује милијарду евра, при чему је само вредност опреме која је инсталирана у погонима у Крагујевцу већа од 600 милиона евра.

Нов модел "фијат 500 Л" ће се производити само у фабрици у Крагујевцу.

"Фијат" је почетком фебруара објавио прве фотографије аутомобила "500Л", а потом је и саопштено да ће његова почетна цена износити око 16.000 евра, као и да ће се производити у две бензинске верзије и једној са дизел мотором.

Аутомобил "Фијат 500Л" са пет седишта, дуг је 4,14 метара, широк 1,78 а висок 1,66 метара и по карактеристикама кабине, подсећа на модел "600 мултипла".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара