Читај ми!

Лагардова наљутила Грке

Због изјаве да је више брине немаштина у Африци и да Грци сами себи могу да помогну тако што ће плаћати порез, извршна директорка ММФ-а Кристин Лагард наишла на осуде у Грчкој и Европи.

Извршна директорка ММФ-а Кристин Лагард наишла је на здушну осуду у Грчкој због коментара да Грци морају сами себи да помогну тако што ће плаћати порез и да је она много више забринута због немаштине у Африци.

Изјаве Лагардове наишле су на оштру критику грчких политичара који ће пред бираче поново изаћи на парламентарне изборе 17. јуна, после неуспелог покушаја странака изабраних 6. маја да саставе владу.

Лидер социјалиста Евангелос Венизелос оптужио је Лагардову да настоји да "понизи Грчку", јер је земља у дужничкој кризи.

"Нема сумње да нам је неопходна помоћ међународних организација, али не лишена достојанства и поштовања према нашем народу", изјавио је Евангелос Венизелос, лидер странке ПАСОК.

Огласила се и француска влада која сматра да је коментар Лагардове стереотипан, а левичарски политичар Жан-Лик Меленшо отишао је корак даље и затражио њену оставку.

"Одакле јој право да тако говори Грцима? Шта та жена уопште зна о њиховој ситуацији", запитао је Жан-Лик Меленшо.

Грчка се договорила да прими стотине милиона евра помоћи од Европске уније и ММФ-а а да заузврат примени програм строгих мера штедње како би се извукла из финансијског колапса.

Лагардова је нагласила да ММФ нема намеру да ублажи захтеве у вези са мерама штедње које су Грчкој наметнуте као услов за добијање финансијске помоћи.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара