Читај ми!

Самит бизнис лидера југоисточне Европе

У Тивту, црногорски председник Филип Вујановић састао се са члановима Управног одбора Самита "100 бизнис лидера југоисточне Европе". Црна Гора је, како је саопштено, спремна да подржи бизнис планове и заједничке активности највеће регионалне иницијативе пословних људи.

Председник Црне Горе Филип Вујановић састао се са члановима Управног одбора Самита "100 бизнис - лидера југоисточне Европе", и пренео им  да је Црна Гора спремна да подржи бизнис планове и заједничке активности те пословне иницијативе.

Вујановић је четврти шеф државе у региону који је прихватио да буде политички покровитељ Самита 100, највеће регионалне иницијативе пословнх људи, која је основана са циљем стварања повољније пословне климе у региону, поспешивања трговинске размене и заједничког наступа на трећим тржиштима.

На састанку са члановима Управног одбора Самита 100, Вујановић је истакао да у потпуности подржава њихову визију.

Економски успешан регион подразумева неопходност да политичке структуре обезбеде добре услове за бизнис и трајну стабилност ради стварања бољег амбијента за пословање и инвестирање, констатовао је Вујановић.

"Поред амбиције регионалног повезивања, друга једнако вредна амбиција је заједнички наступ на трећим тршиштима. Желим успех и тој амбицији иницијативе и оно што је током ове године показано гарантује да ће та амбиција и да се оствари", рекао је Вујановић.

Он је изразио задовољство због одлуке црногорских градјевинских предузећа да се придруже конзорцијуму "Феникс", чије је формирање омгућено управо деловањем Самита 100.

Извршни директор Самита 100 Маја Пишчевић објаснила је после састака са председником Вјановићем да та бизнис-иницијатива за циљ има повезивање региона у јединствено тржиште које представја примамљиву дестинацију за стране инвестиције и омогућује боље прекогранично повезивање компанија.

Самит "100 бизнис лидера југоисточне Европе - Договор за ново доба", који је на једном месту окупио пословне лидера из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине,  Македоније и Црне Горе, први пут је одржан у хотелу "Извор" у Аранђеловцу 6. и 7.  октобра 2011. године.

То је био први покушај да се на једном месту окупе бизнис лидери свих земаља региона са идејом да се артикулише глас и интерес привреде и да кроз конструктиван дијалог са политичким лидерима допринесе стварању конкурентнијег региона и бољих привредних и животних услова на овим просторима.

Један од резултата тог самита био је и формирање конзорцијума "Феникс" у који су се до сада укљчиле највеће грађевинске компаније из неколико држава региона.

Улогу политичких покровитеља самита до сада су на себе преузели председници Србије, Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Данашњи састанак чланова Управног одбора Самита100 са Вујановићем одржан је у резиденцијално-пословном комплексу Порто Монтенегро у Тивту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара