Читај ми!

Почела изградња још 707 станова

Уз финансијску потпору државе у блоку 72 на Новом Београду почела изградња 707 станова. Приликом обиласка градилишта министар Оливер Дулић најавио за 3. мај усељење 500 станова у насељу "Степа Степановић".

У новобеоградском блоку 72 у улици Др Ивана Рибара данас је почела изградња 707 станова коју финансира држава, где ће цена квадрата са порезом на додату вредност (ПДВ) бити 1.290 евра.

Министар животне средине и просторног планирања Србије Оливер Дулић је приликом обиласка градилишта најавио је да ће првих 500 станова у насељу "Степа Степановић" у Београду бити усељено 3. маја.

У том насељу, чији изградњу такође финансира држава, продато је више од 2.000 станова по цени од 1.290 евра по квадрату.

"Нико није веровао да ће држава да се врати у станоградњу на велика врата. То је доказ да озбиљним радом и ангажовањем домаће оперативе може да се дође до станова врхунског квалитета по ценама нижим од тржишних", рекао је Дулић.

У блоку 72 гради се шест зграда са 37.000 квадрата стамбеног простора, а вредност радова је 37 милиона евра. У склопу блока биће обданиште и пословни простор.

"Прва зграда, где ће бити станови од 30 до 85 квадарата, би требало да буде завршена у јулу 2013. године, а остале ће се сукцесивно градити", рекао је директор Грађевинске дирекције Србије Драган Грујић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара