Читај ми!

Аутопут Крагујевац-Баточина до краја године

Потпредседница Владе за привреду и регионални развој Верица Калановић каже да ће изградња регионалног аутопута од Крагујевца до Баточине биће завршена до краја ове године.

Изградња регионалног аутопута од Крагујевца до Баточине биће завршена до краја ове године, рекла је потпредседница Владе за привреду и регионални развој Верица Калановић.

"Дубоко се надам да ћемо до краја 2012. имати завршен тај први регионални аутопут који везује један велики српски град са Коридором 10", рекла је Калановићева за Танјуг.

Тај пут је, према Калановићевој, обавеза Републике Србије за завршетак пројекта "Фијат аутомобили Србије", али и "неопходност" за развој Крагујевца и читаве Шумадије.

"Изградња регионалног аутопута Крагујевац-Баточина је пројекат који се доста дуго реализује и нисам срећна због тога што је тај пут, када је било у питању обезбеђивање средстава, био у другом плану", навела је потпредседница Владе.

Калановићева је напоменула да је у претходном периоду урађено девет километара тог аутопута, три километра се раде и за преосталих 6,7 километара је спроведен тендер.

Потпредседница Владе за привреду и регионални развој раније је рекла Танјугу да је у Србији потребно изградити и регионалне аутопутеве на релацијама Појате-Прељина, Рума-Шабац и Параћин-Зајечар.

Калановићева је рекла да ће ти пројекти бити реализовани уколико буду обезбеђена финансијска средства.

Аутопут Појате-Прељина, познат и под називом "Моравски коридор", у дужини од 107 километара, где живи око пола милиона становника, треба да споји Ћићевац, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, рекла је Калановићева.

Према њеним речима, веома је значајна и изградња модерног пута од Руме до Шапца у коме постоји тренутно највећа индустријска зона у Србији са великим потенцијалом, као и од Параћина до Зајечара и релацији Баточина-Крагујевац.

Од Крагујевца до Баточине се гради брза саобраћајница са по две траке, која је предвиђена и на правцима Параћин-Зајечар и од Руме до Шапца, док је од Појата до Прељине планиран класичан аутопут са шест трака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво