Читај ми!

Куповина преко Дрине

Пред хипермаркетима преко Дрине, регистарске ознаке из Србије. Купује се све, од хране, преко намештаја и гардеробе, до средстава за хигијену. Преко границе се без царине може пренети роба вредна свега 100 евра, али погодност је то што се купцима враћа ПДВ.

Куповина у окружењу - поново је пракса у региону. Откако су у Европској унији, Румунима се исплати да купују у Србији, а просечном српском потрошачу са севера земље да оде до Сегедина, али и у Бијељину, где треба ићи само у већу куповину, јер је економска криза смањила разлике у цени.

Пред хипермаркетима преко Дрине, регистарске ознаке из Србије. Купује се све, од хране, преко намештаја и гардеробе, до средстава за хигијену.

Купац из Сремске Митровице каже да долази због куповине разне робе, јер је доста повољније него у Србији. У питњу су лустери, прскалице за баштенско заливање. Према његовој рачуници, јефтиније је 20 до 30 одсто.  

За око 500 динара, пет килограма прашка за веш. Увозни качкаваљ по цени домаћег, а сухомеснато које личи на наше, али пореклом из Републике Српске, минимум 10 одсто је јефтиније.

Преко границе се без царине може пренети роба вредна свега 100 евра, али погодност је то што се купцима враћа ПДВ.

"Имају право да ту робу пријаве на царини и с тим папирима овереним на нашој граници дођу, и ми смо обавезни да им враћмо ПДВ", каже пословођа у једном маркету. 

Мање него раније, али још се из Србије долази испражњених резервоара, јер се преко Дрине и то исплати, поготово за оне који сипају пун резервоар.

Свако треће возило испред хипермаркета, викендом је из Србије. Испред конкурентског "Темпа" паркинг је, међутим, празан, јер је српски трговински ланац ставио катанац.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво