Читај ми!

Нове инвестиције у Лесковцу

Србија ће наставити борбу за радна места, инвестиције и бољи стандард грађана, јер та борба нема алтернативу, рекао председник Борис Тадић на отварању фабрике чарапа "Фалке" у Лесковцу. Амбасадор Волфрам Мас каже да је отварање фабрике показатељ политичке стабилности Србије.

У Лесковцу је данас отворена нова немачка фабрика чарапа "Фалке", а председник Борис Тадић је тим поводом поручио да је изузетно поносан што је та компанија изабрала управо Лесковац за инвестирање.

Председник Србије нагласио је да су немачко-српски односи од фундаменталног значаја не само за европску будућност Србије, већ и за бољи живот грађана.

"Част ми је да учествујем у отварању једног оваквог постројења у којем ће радно место наћи шест стотина људи. Поносан сам што је 'Фалке' за своју фабрику изабрао управо Лесковац и људе који су добри и вредни", рекао је Тадић на свечаном отварању.

Отварању су присуствовали и директор Паул Фалке, потпредседница Владе Србије Верица Калановић и амбасадор Немачке у Србији Волфрам Мас.

"Конкуренција је немилосрдна, не боре се само компаније, већ и земље за радна места и инвестиције. Радно место је као гол у фудбалу, као кош у кошарци – то је оно око чега се данас води борба на глобалном плану", указао је Тадић.

Истакавши да је та борба веома тешка, он је радницима поручио да својим знањима, вештинама, дисциплином, заправо чувају своја радна места, али и "обезбеђују радна места за друге људе који их немају".

"Јер то како ви радите кључна је информација за нове инвеститоре и доношење одлуке да уложе у Србији. Радник, обучен у Немачкој, представља добит за Србију, јер успоставља нови квалитет рада", рекао је председник и додао да се тиме подиже и кредибилитет земље у свету.

Борба за радна места нема алтернативу

Тадић је поручио да ће Србија наставити борбу за радна места, инвестиције и бољи стандард грађана, јер та борба нема алтернативу, као што ће наставити пут ка Европској унији, јер ће се у њој и у будућности, упркос садашњој кризи, живети много боље него у другим земљама.

"Немачка је један од наших кључних партнера. Повећали смо сарадњу са Немачком, довели инвеститоре, а Немачка је и највећи донатор. Очекујем да ће многе велике немачке компаније ускоро постати и српске компаније", рекао је Тадић.

Нова фабрика чарапа у Лесковцу представља инвестицију од више од десет милиона евра. "Фалке" ће средњорочно запослити до 600 радника и тако постати један од највећих послодаваца у региону.

Фабрика аутомобилских компоненти "Јура"

Председник Тадић је данас у Лесковцу присуствовао и свечаности поводом отварања фабрике аутомобилских компоненти "Јура".

Тадић је поручио да са новим инвестицијама почиње и нови привредни и индустријски живот Лесковца и отварају се нове могућности. Борис Тадић је истакао да ће Србија наставити да се бори за довођење нових инвеститора.

"Нећемо се смирити док у Србију не доведемо још једног произвођача аутомобила, а у Ниш још једног произођача електронских уређаја", најавио је председник Тадић.

Председник Србије је оценио да је долазак јужнокорејске фирме шанса за мале привреднике.

"Један аутомобил има између пет и дванаест хиљада делова. То је шанса за мале произвођаче, да пронађу један једини део који ће производити у хиљадама серијама", рекао је председник Србије.

Тадић је менаџменту "Јуре" рекао да Србија жели да настави сарадњу са том компанијом, а представницима аутомобилских компанија "Хјундаи" и "Киа", који су такође присуствовали отварању, да ће се за њих још борити.

"То су једноставни планови, али их је тешко остварити. Ми смо спремни да 'залегнемо' за њихово остварење свом снагом", поручио је Тадић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара