Читај ми!

Посао после три године спорења

"Комико оил" најављује плаћање закупнине за изградњу рафинерије у кратком року по потписивању уговора. Рок за завршетак изградње јесте 36 месеци од добијања грађевинске дозволе. Инвестиција је вредна 250 милиона долара.

Холандско-амерички конзорцуијум "Комико оил" чекао је три године да би на 99 година закупио земљиште за градњу рафинерије у Смедереву. За закуп треба дати 652 милиона динара у року од 60 дана од потписивања уговора. Конзорцуијум најављује плаћање закупнине у кратком року.

Седиште "Комико оила" сели се из Београда у Смедерево. Ипак, земљиште у индустријској зони моћи ће да користи тек по плаћању закупнине.

Инвеститор се обавезао и да пошуми најмање 20 одсто земљишта закупљеног за рафинерију.

"Нашу компанију чека велики посао у прикупљању обимне документације која је неопходна за добијање свих грађевинских дозвола да би грађевински радови кренули даље", каже Никола Милић из "Комико оила".

Чим добију дозволе, почиње да тече рок од 36 месеци за завршетак градње. Инвестиција је вредна 250 милиона долара, а предвиђено је још 10 милиона долара улагања у екологију и инфраструктуру.

Директор Инвестиционе фирме "Цитадел" Милутин Николић каже да градња једне такве рафинерије подразумева изградњу инфраструктуре која је врло погодна за трговину и увоз деривата.

"С обзиром на услове које наша земља ставља за увоз деривата, у најмању руку ћемо добити још једног конкурента у продаји деривата", каже Николић.

Планирани капацитет рафинерије је 100.000 барела нафте месечно. У "Комику оилу" кажу да ће деривате углавном извозити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара