Читај ми!

Производња креће у мају

Серијска производња "фијата 500 Л" почиње у мају, каже директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Антонио Ћезаре Ферара. У овој години очекује се производња 30 хиљада возила.

Генрални директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Антонио Ћезаре Ферара каже да ће серијска производња "фијата 500 Л" почети у мају. "У фабрици се сви радови одвијају по плану и серијска производња почеће, како смо и најављивали, у мају ове године", рекао је Ферара.

Наглашавајући да се аутомобил фијат "500 Л", који је јуче свечано представљен на сајму аутомобила у Женеви, састоји од око 5.000 делова.

Ферара је подсетио да у кругу фабрике погоне граде три добављача, а још четири у парку добављача, као и да ће се број коопераната који ће производити делове у Крагујевцу повећати.

"Добављачи који су већ изградили погоне производиће бранике, точкове, седишта, инструмент табле", рекао је Ферара и додао да ће ускоро погоне подићи и добављачи који ће производити каблове за возило.

Ферара је у изјави новинарима, пошто је претходно са градоначелником Крагујевца Верољубом Стевановићем обишао радове на изградњи саобраћајница које ту фабрику повезују са производним халама главних Фијатових добављача, рекао да је за функционисање фабрике најбитније изградити улаз у Крагујевац из правца аутопута.

"Надам се да ће радови на изградњи саобраћајница у близини фабрике, које сам данас први пут обишао, бити завршени до 15. априла како је обећано", рекао је Ферара.

Градоначелник Стевановић обећао је да ће радови на изградњи тих саобраћајница бити завршени у року и прецизирао да је реч о близу три километра саобраћајница и три моста који ће повезавати фабрику аутомобила са парком добављача.

"Вредност тих радова је близу три милиона евра и финансира их Влада Србије која је и изабрала извођаче радова", рекао је Стевановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара