Читај ми!

Стабилно снабдевање гасом

Снабдевање гасом није угрожено, каже за РТС директор подземног складишта гаса Банатски Двор Владимир Кузњецов, додајући да не треба страховати од нове гасне кризе.

Директор подземног складишта Банатски Двор Владимир Кузњецов, у интервјуу за РТС, рекао је да ће снабдевање током ових кризних ледених дана бити стабилно.

Кузњецов истиче да складиште може да испоручује четири милиона кубних метара дневно, док је максимална могућност пет милиона кубних метара, али, како напомиње, досад није било потребе за тим.

Упркос чињеници да је Гаспром последњих десетак дана смањио испоруке европским потрошачима, Кузњецов тврди да не треба страховати од нове гасне кризе.

"Гаспром експорт поштује уговоре и ради у складу са њима. Сећам се, само пре месец дана било је доста преговора у вези са смањењем испоруке гаса. Сада се све променило за две седмице. Ако и има неког мањка, до сада је покривено", објашњава Кузњецов.

Према његовим речима постоје планови да се складиште гаса у Банатском двору прошири, али се чека да порасту потребе Србије и региона.

"Ако има више захтева за гасом онда ћемо проширити свакако. Али то има везе и са Јужним током. Тако све мора да буде повезано да би било економски ефикасно", истиче Кузњецов.

На питање да ли гас може да буде јефтинији директор подземног складишта Банатски Двор каже да није најпозванији да прича о томе.

"Складиште Банатски Двор не тргује гасом. Само га чувамо у складишту. Али оно што знам, то је да за сада овај гас који имамо у складишту и који је намењен за српско тржиште, није скупљи од оног гаса који иде из Мађарске цевима. То значи да Гаспром сноси трошкове складиштења", закључио је Кузњецов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара