Читај ми!

Не очекују се рестрикције струје

Упркос повећаној потрошњи електричне енергије не очекују се рестрикције струје, рекао за РТС генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић и апеловао на рационалну потрошњу струје.

Потрошња струје данима расте. Запослени у ЕПС-у већ две недеље раде у ванредним околностима, покушавајући да одрже стабилност електросистема. Додатне проблеме стварају и кварови.

Генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић рекао је да се упркос повећаној потрошњи не очекују рестрикције струје, осим ако дође до неког већег квара на постројењима.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Маркови је рекао да је данас и у петак без струје остајало по око 5.000 потрошача, али да је то мали број у односу на више од три милиона потрошача у Србији.

Сви производни капацитети ЕПС-а раде, угља има довољно, а струја се и увози, рекао је Марковић и апеловао на грађане да рационално троше енергију.

"Рационална потрошња струје је драгоцена за поуздан рад система и сигурно снабдевање", рекао је Марковић.

Он је додао и да екипе ЕПС-а у најкраћем року уклањају кварове које се појаве на мрежи.

Данас је око 70.000 станова у Београду већи део дана било је без грејања због квара на прекидачу за пријем електричне енергије у топлани на Дорћолу.

Међутим, екипе "Електродистрибуције Београд" и "Београдских електрана" успеле су да реше тај проблем.  

Генерални директор ЕПС-а је поздравио одлуку РТБ Бор о смањењу производње и нагласио да је драгоцено свако рационално трошење.

Он је објаснио да су сва постројења за производњу струје у пуном погону, али да има довољно угља за производњу електричне енергије.

"Свих 13 блокова термоелектране у Обреновцу су у пуном погону, сва постројења у Костолцу и Колубари, хидроелектрана Ђердап, као и Панонске екектране раде у пуном капацитету", навео је Марковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво