Читај ми!

Долазак "Кампине" добар сигнал

Министар пољопривреде и трговине Душан Петровић оценио као повољан долазак холандске "Кампине", која је јуче потписала споразум о размевању са "Имлеком" и "Млекаром Суботица".

Долазак на тржиште Србије велике светске компаније као што је холандска "Кампина" имаће позитиван утицај на домаћу индустрију млека и пољопривредне произвођаче, оценио је данас министар пољопривреде и трговине Душан Петровић.

Када тако велика светска компанија показује интерес да улаже код нас, то значи да је Србија земља са огромним могућностима које у будућности треба још боље да искористи, рекао је Петровић у Привредној комори Србије.

Он је објаснио и да је специфичност компаније "Кампина" у томе што је организована као задруга са више хиљада власника, што би требало да има повољан утицај и на српске пољопривредне произвођаче.

Свака конкуренција, посебно на тржишту хране, добродошла је у Србији, рекао је министар и позвао друге инвеститоре да улажу.

Петровић је истакао да обе стране, и "Имлек" и "Кампина", након потписивања Споразума очекују да се продаја што пре реализује.

Компаније "Ројал Фрисландкампина" и "Салфорд капитал партнерс" потписале су Меморандум о разумевању о аквизицији предузећа Имлек А.Д. Београд и Млекаре А.Д. Суботица, са циљем да се утврди пословна позиција "Фрислендкампине" у југоисточној Европи - регији са 76 милиона потрошача - саопштено је јуче у Амерсфорту у Холандији.

"Имлек и "Млекара Суботица" послују, као независни произвођачи млечних производа на подручју западног Балкана. Заједно опслужују тржиште од око 25 милиона потрошача, а укупан приход компанија износи око 270 милиона евра.

Иначе, министар пољопривреде и трговине Душан Петровић данас је са македонским званичницима потписао Споразум о фитосанитарној сарадњи и Споразум о безбедности хране и ветеринарства, како би се омогућио несметан промет биљних и животињских врста и производа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво