Читај ми!

"Бела књига" ЕПС-а у Абу Дабију

На Светској конференцији у Абу Дабију ЕПС представља "Белу књигу", приоритете у коришћењењу алтернативних начина добијања електричне енергије.

Електропривреда Србије ће, од 16. до 19. јануара, наступита на Светској конференцији о обновљивим изворима енергије у Абу Дабију.

То је је први пут да нека српска компанија учествује на једној од најпознатијих светских конференција о обновљивим изворима енергије, енергетској ефикасности и чистим технологијама.

ЕПС ће на конференцији, како се наводи у саопштењу, представити пројекте изградње нових електрана које користе обновљиве изворе енергије, као што су велике и мале хидроелектране, као и могућности за изградњу соларних електрана и електрана на ветар и отпад.

Посебан акценат биће на представљању "Беле књиге", која промовише енергетску ефикасност и пројекте коришћења обновљивих извора енергије који су и приоритети Електропривреде Србије.

"Белом књигом" ЕПС преузима конкретне обавезе, које је поставила ЕУ, да се до 2020. године за 20 одсто смањи емисија штетних гасова и за толико повећају енергетска ефикасност и коришћење обновљивих извора енергије.

Светска конференција о обновљивим изворима енергије је, од оснивања 2008. године, прерасла у један од најзначајнијих светских догађаја који се бави "зеленом" индустријом и обновљивим изворима енергије.

На овогодишњој конференцији наступиће 650 компанија из 35 земаља, а очекује се долазак више од 26.000 посетилаца.

Учесницима конференције обратиће се и генерални секретар Уједињених нација Бан Кимун, а скуп се одржава под покровитељством шеика Мухамеда Бин Заједа Ал Нахијана, крунисаног принца Абу Дабија и заменика Врховног команданта оружаних снага Уједињених Арапских Емирата.

Домаћин конференције компанија "Масдар" под директним је покровитељством владе Абу Дабија, додаје се у саопштењу Сектора ЕПС-а за односе с јавношћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво