Читај ми!

"Делез" најавио отпуштања

Белгијска групација "Делез" најавила да ће укинути око 4.900 радних места у Америци и око 100 у Србији, Бугарској и Босни. Из компаније "Делез Србија" поручују да ће реорганизовати малопродајну мрежу, што подразумева и затварање продавница у неким градовима.

Белгијска групација "Делез" саопштила је да ће укинути нешто мање од 5.000 радних места у Сједињеним Америчким Државама и затворити близу 20 продавница у источној Европи као резултат смањења потрошње у последњем кварталу 2011. године.

Компанија ће укинути 4.900 радних места у Сједињеним Америчким Државама и затворити близу 113 продавница. Такође, затвориће супермаркете и хипермаркете у Србији, Бугарској и Босни и тако укинути око 100 радних места.

"Разочарани смо приходима у последњем квараталу у САД и Белгији. Потрошачи су наставили да осећају притисак у последњем кварталу због макроекономске ситуације и то је довело до смањења потрошње", каже извршни директор "Делез групације" Пјер Оливије Бекер.

Приходи групације "Делез" у Белгији порасли су 0,9 одсто захваљујући отварању нових продавница, док су у југоисточној Европи и Азији приходи скочили 62,9 одсто, првенствено због куповине српског "Делта Максија". "Делез" је крајем јула 2011. године купио "Делта Макси" за 932,5 милиона евра.

У међувремену, из компаније "Делез Србија" најавили су да ће реорганизовати малопродајну мрежу отварањем 20 и реновирањем 40 продавница, затварањем седам "Мини Макси" продавница и променом формата "Темпо Експрес" у "Макси".

"'Делез' препознаје регион југоисточне Европе као тржиште које може да подстакне раст читаве групе. Анализирали смо нашу малопродајну мрежу и одлучили да направимо извесне измене, како бисмо што успешније пружали најбоље услуге потрошачима", каже генерални директор "Делез групе" за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору Давид Вандер Скурен.

Како је саопштено, проширењем асортимана, изменом изгледа продавница и начина излагања робе, постојеће продавнице "Темпо Експрес" биће пребачене у формат "Макси".

Отварање и реновирање продавница обављаће се постепено током године, а у наредних шест месеци биће затворен по један "Мини Макси" у Мрчајевцима, Крагујевцу, Баљевцу, Врању и три у Шапцу.

У продавницама које се затварају, где год је то било могуће, запосленима је понуђен посао у другим објектима у систему "Делез Србија", поручују из те компаније.

"Запосленима којима због оправданих разлога нисмо били у могућности да понудимо посао, биће понуђена најбоља могућа опција како би што лакше поднели промену", наводи се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара