Читај ми!

"Бош" инвестира у Србији

Немачка компанија "Бош" почеће 2012. године у општини Пећинци изградњу фабрике за производњу система брисача за аутомобиле, у којој ће до 2019. године бити запослено 620 радника. Највећа борба у свету је за радна места, рекао председник Тадић, који је присуствовао потписивању уговора.

У општини Пећинци, Немачка компанија "Бош" почеће 2012. године изградњу фабрике за производњу система брисача за аутомобиле, у којој ће до 2019. године бити запослено 620 радника.

Споразум о реализацији инвестиције вредне 70 милиона евра, у згради Председништва потписали су министар економије Небојша Ћирић, председник Општине Пећинци Синиша Вуков и представници немачке компаније.

Председник Србије Борис Тадић, који је присуствовао потписивању уговора, поручио је да данас у читавом свету највећа борба јесте борба за радна места и нагласио да ће Влада Србије остати до краја посвећена циљу запошљавања грађана.

"У веома комплексним околностима долазак инвеститора је велики успех и зато ћемо наставити да радимо на довођењу нових инвеститора. Већ следећих дана имаћемо разговоре са новим потенцијалним инвеститорима из Немачке и Италије", рекао је Тадић на свечаности потписивања.

Тадић је, међутим, нагласио да ова инвестиција неће бити само успех за Србију, већ и за "Бош", који ће, како је рекао, од данас постати и српска компанија.

"Долазак немачких привредника у Србију је од посебног значаја не само за нашу економију већ и за политику и углед наше земље у свету. Данас имамо изузетан пример сарадње у области привреде, али са Немачком дискутујемо многа питања – нека су комплексна – и надам се да ћемо за нека питања успети да пронађемо одговоре у времену пред нама", рекао је Тадић.

"Бош" је, како је подсетио Тадић, један од лидера немачке економије и његов долазак у Србију допринеће подизању технолошког нивоа српске привреде.

Председник Србије је констатовао да је реализацији ове инвестиције претходио велики рад људи из државне администрације задужених за привлачење страних инвестиција, и посебно је честитао министру економије Ћирићу и председнику општине Пећинци.

"Верујем да ће ово бити почетак дугог и доброг пријатељства", рекао је Тадић честитајући представницима компаније "Бош".

Према подацима компаније, продаја у прошлој години премашила је 47 милијарди евра, а изван Немачке остварују 77 одсто тог новца.

У матичној земљи, "Бош" има 112.000 запослених, док у иностранству запошљава 164.000 радника.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се