Читај ми!

Успостављен саобраћај на једном колосеку у тунелу у Београду; двоје теже повређених нису животно угрожени

Железнички саобраћај у тунелу од Панчевачког моста до Вуковог споменика успостављен је на левом колосеку, док се очекује да ће саобраћај до понедељка бити успостављен на оба колосека. Из Ургентног центра саопштавају да је један теже повређени пацијент синоћ хируршки збринут, док ће други бити оперисан.

Путнички и теретни воз сударили су се у петак у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост, у близини излаза ка Панчевачком мосту.

Министар грађевинарства, саoбраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је за ТВ Прва да је железнички саобраћај у тунелу од Панчевачког моста до Вуковог споменика успостављен ноћас у 01.17 сати на левом колосеку, с обзиром на то да се железнички инцидент догодио на десном колосеку.

Успостављање железничког саобраћаја на оба колосека се, након судара два воза који се догодио јуче, очекује у понедељак ујутру.

У теретном возу је било укупно 28 кола, од којих је 27 кола отпремљено и стигли су око 3 сата ујутру у Панчево. Помоћни воз је ноћас подигао исклизла последња теретна кола која су ошћећена и извучена су из тунела, рекао је Весић и додао да је ситуација са композоцијом БГ воза компликованија и да ће се њено извлачење из тунела догодити данас.

Екипе "Србијавоза" ноћас су покушале да раскаче квачило између слупаног дела и остатка воза, али нису успели. Очекује се да ће та композиција бити извучена према Вуковом споменику данас пошто се локомотива која је уништена исече, рекао је Весић.

Весић је рекао да се немогућност коришћења једног колосека неће одразити на број полазака БГ воза јер викендом иначе саобраћа мањи број возова тачније 83 наспрам 119 колико их је радним даном.

Стање повређених пацијената

Након саобраћајне несреће у тунелу између Вуковог споменика и Панчевачког моста четворо повређених упућено је у Ургентни центар. Код двоје су констатоване теже повреде, саопштено је из Ургентног центра.

"У току ноћи, обављена је комплетна дијагностика свих пацијената, након које је један пацијент са тежим повредама хируршки збринут, док ће други пацијент са тежим повредама операцији бити подвргнут у току дана. Стање пацијената је стабилно, нису животно угрожени", наводи се у саопштењу.

Један повређени са лакшим телесним повредама је након дијагностике отпуштен кући, док је други задржан на опсервацији.

"Поред наведених, у Ургентном центру су прегледана и два пацијента који су након поменуте саобраћајне несреће самоиницијативно дошли на преглед. Након урађене дијагностике пацијенти су отпуштени кући", закључује се у саопштењу.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије