Читај ми!

Ухапшено 16 особа у Крагујевцу, осумњичени за прање новца преко пољопривредних газдинстава

Због сумње да су преко лажног откупа пољопривредних производа “опрали“ више од 83 милиона динара, ухапшено је 16 особа у Крагујевцу.

Сумња се да је 16 ухапшених извршило кривично дело прање новца у износу од више од 83 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

Сумња се да су, као власници пољопривредних газдинстава, новац који им је уплаћивало привредно друштво по основу лажног откупа пољопривредних производа, подизали са рачуна и враћали га једном од окривљених, фактички одговорном лицу у том привредном друштву, наводи се у саопштењу.

Против фактички одговорног лица тог привредног друштва, као и законског заступника злоупотребљеног привредног друштва, обојица из Чачка, који се већ налазе у притвору, поднета је допуна кривичне пријаве, због постојања сумње да су извршили кривична дела – пореске преваре у вези са ПДВ-ом и пореске утаје, у укупном износу од 24.828.942 динара.

Осумњичени су, у периоду од 01. јануара 2022. године до 31. децембра 2023. године, користећи фиктивне откупне листове, предавали ПДВ пријаве неистините садржине, увећавали трошкове у билансу успеха и присвојили новац привредног друштва за своје потребе.

На тај начин су, како се сумња, избегли обрачун и плаћање ПДВ-а, пореза на добит правних лица и пореза на приходе од капитала у износу од 24,8 милиона динара.

Осумњичени су, уз подношење заједничке кривичне пријаве, спроведени надлежном јавном тужилаштву.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара