Болница у Сремској Митровици дозволила да пратилац присуствује бесплатно током порођаја

Управни одбор Опште болнице у Сремској Митровици донео је одлуку да приликом порођаја уз породиљу буде један пратилац кога бира породиља.

Пратилац је у обавези да претходно испуни све санитарне услове који подразумевају доношење налаза стерилне копрокултуре, стерилне брисеве грла и носа, који не смеју бити старији од 10 дана.

Како се наводи, присуство пратње током порођаја неће се наплаћивати, а о присуству пратиоца ће бити сачињена посебна процедура у складу са законским прописима. 

Испред скупштине града у Сремској Митровици у суботу је одржан протест против акушерског насиља и том приликом изнет захтев да се у Општој болници у том граду омогући бесплатно присуство подршке породиљи.

Овом протесту је присуствовала и М. М. из Шида, која је недавно оптужила гинеколога за акушерско насиље током порођаја у Општој болници у Сремској Митровици, после кога је беба преминула.

Гинекологу М. М. из Опште болнице у Сремској Митровици осумњиченом за акушерско насиље над породиљом у тој болници 12. јануара одређен је притвор, потврђено је у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

четвртак, 13. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије