Протест у Сремској Митровици због акушерског насиља

Протест "Заштитимо маме и бебе" у организацији локалног тима "Крени-промени" и неформалног феминистичког колектива "Женска солидарност" одржан је испред градске скупштине Сремске Митровице.

Окупљени су истакли транспаренте "Заједно против тишине, стоп акушерском насиљу", "Захтевамо пратњу на порођају", "Присутност је право", "За порођај без страха", "Анђели су на небу, правду тражимо на земљи", "За достојанствен порођај".

Повод протеста је случај породиље која је јавности саопштила да је због лекара М. М. из Опште болнице у Сремској Митровици при порођају 12. јануара изгубила бебу, јер ју је лекар током порођаја, како је рекла, физички малтретирао, претио јој и иживљавао се над њом.

Подсетимо, припадници МУП-а у Сремској Митровици ухапсили су М. М., лекара Опште болнице у Сремској Митровици, због постојања основа сумње да је извршио тешка дела против здравља људи, саопштио је МУП.

Претходно је у Општој болници у Сремској Митровици спроведен унутрашњи надзор због смрти бебе која је рођена у тој установи. 

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије