Читај ми!

Клаудија се други пут бори са тумором хипофизе – за почетак лечења у Турској недостаје 6.500 евра

У Врању је хуманитарна организација "Веритас" организовала Божићни базар, како би помогла 28-годишњој Клаудији Величковић која има тумор на хипофизи. За лечење на клиници у Турској потребно је 16.500 евра.

Клаудија је 2018. године приметила прве здравствене проблеме. Висок притисак, физичке промене и после детаљних прегледа установљено је да има тумор хипофизе. Оперисана је гама ножем.

"Били смо у Београду, била је једна операција, онда се то све добро завршило, с тим што је прошле године опет кренуло", каже Миљан Величковић, Клаудијин супруг.

Тумор је опет примећен на хипофизи, на тешко доступном месту. Због тога је препоручено лечење у Турској.

"Те неке анализе  код нас нема и магнет снимања са галијумом код нас нема, па мора тамо да се одради, да би могао тумор да се нађе. Постоји могућност да се јавио и на костима, што не знамо где је", наводи Клаудија Величковић.

Преглед је заказан за 15. јануар, прикупљено је 10.000, а потребно је још 6.500 евра за одлазак на лечење.

"У почетку је било мало тешко, сада смо око ових базара, прикључиле су се неке фирме и она у којој Клаудија ради, како би помогли, и тако смо дошли до овог мало већег износа, да убрзамо процес", истиче Ивица Стаменковић, хуманитарна организација "Веритас" Врање.

"Велико је интересовање, људи су хумани и доста помажу. Ту су моји другари, доста мојих пријатеља, другарица је дошло да ми помогну у овоме", додаје Велина Стаменковић, волонтерка хуманитарног удружења.

И Клаудија са породицом учествује у Божићном базару, где су понуђени производи за донације.

"Осећам се добро, пре свега због сина који има само 7 година и ја се због њега трудим да будем најбоље, да он не примети и да не мисли да је мени лоше", наглашава Клаудија.

Отворени су и наменски рачуни путем којих може да се уплати новац за помоћ Клаудији.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара