Читај ми!

Свети Никола обележен у Приштини

Неколико десетина верника окупило са на литургији у цркви Светог Николе у Приштини, поводом храмовне славе, током које су са парохијским свештеницима пререзали колач и најавили нова окупљања поводом предстојећих празника, иако их је остало неупоредиво мање у односу време пре сукоба 1999. године.

Благодарност Богу за све оно шта нам господ подари током читавог круга године у којој живимо, управо јесте овај свети колач и ово славско жито којим благодаримо и приносимо бескрвну жртву Богу а у славу светитеља којег славимо, рекао је парох српске православне цркве у Приштини Станиша Арсић.

Позвао је православне вернике да се у што већем броју окупљају, подсетивши да је у Приштини живело 47.000 Срба, док их данас нема ни у проценту.

"Не могу а да не кажем браћо и сестре, Приштина која је пре рата имала 47.000, данас нас нема четрдесет седморо овде сабраних у овом храму. А већина наших људи живи у околним местима око Приштине. Нису сви отишли у центалну Србију. На стотине их има ту око Приштине. Кажите, говорите им да обиђу своје светиње, нека дођу у цркву у којој су се крстили и венчали. У којој су своју децу крстили и венчали. Треба да дођу ради себе и свог храма", додао је свештеник.

Изразио је уверење да "опомињањем, може да се постигне циљ, како би се народ тргао".

"Имајте то у виду, говорите о томе ви који долазите овде редовно и чешће говорите онима на неки начин и подсећајте. Ако заборавимо Бога, и Бог ће заборавити нас. Немојте то да дозволимо", поручио је на крају беседе свештеник Арсић.

Захвалио се овогодишњој домаћици славе Јелени Ђорђевић, која је припремила славски колач и трпезу у дому храма светог Николе у Приштини.

Позив Србима да се у што већем броју окупљају у храму у Приштини упутили су И верници са данашњег окупљања, поручивши да од њих зависи колико ће православна вера бити поштована и одржана у највећем граду на Косову и Метохији.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво