Читај ми!

Више од 200 стално запослених од данас у КБЦ Косовска Митровица

Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици добио је више од 200 стално запослених радника, којима је решења на свечаности у том граду уручио директор центра Златан Елек.

Уговоре је добило 36 доктора медицине, пет доктора стоматологије, 116 медицинских сестара и 40 немедицинских радника. Сви они били су ангажовани у време пандемије корона вируса.

"Захваљујући несебичним залагањем здравствених радника, упорним радом и пожртвовањем, изашли смо као победници у борби са невидљивим непријатељем. На самом почетку пандемије, нама је Влада Републике Србије, председник 2020. године омогућио запошљавање 165 радника – 45 лекара и 120 сестара", подсетио је Златан Елек.

Пренео је да је тада председник Србије обећао да сви они који раде у здравственом систему Републике Србије за време коронавируса, бити примљени за стално.

"Од 2020. године у Клиничко-болничком центру у стални радни однос примљено је 414 радника, спроводи се реконструкција у износу од 15 милиона евра, и у блиској будућности имаћемо један од најсавременијих клиничко-болничких центара у Србији. Од 2013. нам је повећавана плата десет до 12 пута. То су давања Републике Србије која су гарант нашег опстанка и останка на овим просторима. Такође, КБЦ је добио најсавременије дијагностичке уређаје и апарате, укључујући и ангио салу. Много тога је урађено, захваљујући Србији и њеном руководству које и те како мисли на нас", истакао је Елек.

Потврдио је да је у току конкурс за 50 лекара и 50 медицинских сестара у свим здравственим установама на КиМ, међу којима ће 50 бити запослено у Митровици, а што је јуче најавио И председник Србије Александар Вучић.

Др Елек је на скупу истовремено позвао на пуну подршку Александру Вучићу на предстојећим изборима, 17. децембра.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво