Читај ми!

Повређени у железничкој несрећи код Раткова ван животне опасности

Повређени у железничкој несрећи на прузи код Раткова, који су смештени у Општој болници у Сомбору, налазе се ван животне опасности. Њих су обишли министарка здравља Даница Грујичић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Свих пет пацијената који се лече Општој болници у Сомбору су ван животне опасности. Њих двоје би требало ускоро да буде пуштено на кућно лечење.

Дамир Бига из Оџака се након судара возова нашао на поду вагона. Повреде које је задобио, срећом, нису опасне по живот. 

"Не могу баш да станем на ногу. Подлактицу сам повредио и главу. Осећам се боље, али је још увек та слика у глави", наводи Бига.

Лекари су за кратко време у Сомбору збринули педесет двоје повређених.

"По сазнању да се десила ова несрећа, ангажовали смо још тридесет здравствених радника, лекара, медицинских сестара и техничара. Све повређене смо збринули у року од три сата", каже директор Опште болнице у Сомбору Драган Растовић.

Још се води истрага

Истрага о узроку несреће још није завршена, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, поновивши да је несрећа највероватније била последица људске грешке. Према његовим речима, педесет и двоје повређених, од Железнице добиће обештећење.

"Грешка је отправника возова из Раткова. О томе се води истрага, а већ је усмено признао своју грешку. Железничка комисија сада ради у складу са законом. Када буде завршила извештај, биће прослеђен свим надлежним органима", објашњава Весић.

У Србији има 3.400 километара пруга просечне старости 40 година. Саобраћај на реконструисаним деоницама би требало да буде безбеднији када проради Диспечерски центар у Макишу.

У несрећи која се догодила у петак увече 52 особе су биле повређене и сви су били збринути у сомборској болници.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво