Читај ми!

Судар два воза код Оџака, 52 особе повређене

У месту Ратково у општини Оџаци дошло је до железничке несреће, када су се сударили путнички и теретни воз, сазнаје РТС. Нема погинулих. Како сазнаје РТС, у болницу су се јавиле 52 особе. Троје је задржано на лечењу, међу којима и машиновођа.

Путнички воз је у 18.47 налетео са задње стране на теретни воз на делу пруге Оџаци - Ратково, саопштено је из "Инфраструктура железнице Србије".

"До налета је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза", наводи се у саопштењу.

Како РТС сазнаје, приликом судара путнички воз је излетео из шина.

"Инфраструктура железнице Србије" саопштава да су оба воза саобраћала из Новог Сада ка Богојеву.

У болницу се јавиле 52 особе

"Инфраструктура железнице Србије" навела је да је повређено пет особа - четири путника и машиновођа којем је повређено раме.

Међутим, РТС је првобитно у полицији сазнао да је најмање 20 повређених и да су они превезени у Дом здравља Оџаци и болницу у Сомбору. Касније током вечери, репортер РТС-а са лица места јавио је да су се у болницу јавиле 52 особе.

Троје је задржано на лечењу, међу којима је и машиновођа који је најтеже повређен.

Један од путника Огњен Совиљ, који је примљен у сомборску болницу, каже да је у тренутку када је дошло до судара устао по торбу.

“Возач је кренуо нагло да кочи… После судара сам мало полетео, онда сам се срушио и био на поду. Врат не смем да померам баш пуно и нога ми је отекла, колено. И даље није утврђено шта је све, можда је дошло до прелома“, рекао је Совиљ.

Узрок несреће људски фактор

На место судара дошле су полиција, екипе Хитне помоћи и Железничка комисија. Из "Инфраструктура железница Србије" наводе да је узрок несреће људски фактор.

"Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за вечерашњи судар возова", наводи се у саопштењу.

На овом делу пруге путнички возови крећу се око 100 километара на час. Како репортер РТС-а сазнаје од чланова комисије на лицу места, машиновођа је највероватније уочио теретни воз и почео да кочи.

Да је био у пуној брзини, трагедија би била много већа.

Још није саопштено колико путника је било у путничком возу. Претпоставља се да је воз био пун, највише студената који користе железнички, најјефтинији саобраћај, посебно петком.

"Србијавоз" у саопштењу поручује да су безбедност путника и целокупног железничког саобраћаја приоритет, те да ће наставити да чине све како се овакве и сличне несреће у будућности више не би догађале.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара