Читај ми!

Истрага железничке несреће код Оџака: Отправник признао пропуст, машиновођа спречио већу трагедију; Један повређени на интензивној

Петоро пацијената хоспитализовано је након јучерашње железничке несреће у Оџацима, а један од њих је на интензивној нези. Из Инфраструктуре Железница Србије саопштавају да је током истражног поступка запослени тог предузећа Ј. М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак ове несреће. По прелиминарним информацијама, машиновођа је, након уочавања препреке почео да кочи и изашао из кабине, и тиме спречио теже последице. И теретни и путнички воз су уклоњени са пруге, а саобраћај је поново успостављен у 14.30.

Из Опште болнице у Сомбору саопштено је да су прегледана 52 пацијента повређена у судару возова, од којих је петоро хоспитализовано.

Један је са тешким телесним повредама јетре и преломима ребара смештен у јединицу интензивне неге, док су четири пацијента која су смештена на Одељење хирургије због повреде главе и прелома ребара, тренутно у стабилном стању, саопштила је Општа болница у Сомбору.

Остали пацијенти су, након прегледа и дијагностике, враћени на кућно лечење са преломима носа, доње вилице, нагњечењима грудног коша, трбуха и крста, као и са истегнућима вратне кичме, раменог зглоба, колена и скочног зглоба.

У саопштењу је наведено да се, по сазнању о саобраћајној несрећи, одмах одазвао на позив за збрињавање повређених додатно већи број лекара Опште болнице Сомбор – специјалиста ургентне медицине, хирургије, радиологије, офталмологије и оториноларингологије, урологије и анестезиологије, као и велики број медицинских сестара и рендген техничара, због чега су сви повређени адекватно збринути за веома кратак период од три сата.

У току истражни поступак Инфраструктуре железнице Србије

Из "Инфраструктуре железнице Србије" данас је саопштено да је машиновођа "након уочавања препреке спровео кочење и изашао из кабине, и додатно спречио теже последице".

Прекид у организацији саобраћаја возова на делу пруге Ратково–Оџаци траје од 18.42 и даље до санације последица несреће. Због ове несреће отказују се возови за превоз путника на релацији Сомбор – Нови Сад – Сомбор (превозник Србијавоз).

Ислеђење ове несреће врши истражна комисија "Инфраструктурe железница Србије".

"Током истражног поступка запослени Инфраструктуре железнице Србије  Ј. М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено је признао пропуст у раду који је изазвао настанак ове несреће. У даљем истражном поступку ће ово бити потврђено након прикупљања материјалних доказа и утврђивања чињеница под којима дошло до личног пропуста у раду запосленог", саопштено је из овог предузећа.

На место настанка несреће излазио је и Истражни судија, покрајински инспектор за железнички саобраћај и представници Центра за истраживање несрећа у саобраћају (ЦИНС).

И теретни и путнички воз су уклоњени са пруге, а саобраћај је поново успостављен у 14.30, потврђено је Танјугу у Министарству саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво