Читај ми!

Настава у новобеоградској школи већ данима се прекида због лажних дојава о бомби

Настава у Основној школи "20. октобар", једној од највећих у Београду, већ данима се прекида због лажних дојава о постављеним бомбама. Руководилац Актива директора основних школа на Новом Београду Дарко Егер каже за РТС да скоро већ годину и по дана у Београду стижу дојаве о постављеним експлозивним средствима у објектима и двориштима школа, и да су све биле лажне.

У 13.25 стигла је још једна лажна дојава о постављеној бомби, тако да друга смена данас није била у школи. Полиција је појачала контролу на улазима и испред школе.

Према подацима МУП-а, од почетка месеца на адресу школе стигло је чак пет дојава. Сваки пут је полиција интервенисала, прекидала наставу и увек се констатовало да су дојаве лажне.

Претње које стижу на адресу школе стижу са анонимне електронске адресе и врло су узнемирујуће.

Руководилац Актива директора основних школа на Новом Београду Дарко Егер рекао је у Београдској хроници да скоро већ годину и по дана стижу дојаве о постављеним експлозивним средствима у објектима и двориштима школа у Београду, и да су све биле лажне.

"Министарство просвете, са своје стране, редуковало је одређену комуникацију путем интернета, спровело и структурирало на један службени начин. Министарство унутрашњих послова, са своје стране, ради бржег деловања, јер је то оно што је био највећи проблем у том првом периоду када смо примали лажне дојаве, да се време деловања скрати и да по подручним станицама, Министарство унутрашњих послова обучи одређен број људи који излазе на терен у најкраћем могућем року", рекао је Егер.

Директор школе инсистира на сарадњи и на састанку са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, како би се пронашло решење, односно исправан модел поступања у оваквим ситуацијама.

Школа је обавестила полицијску станицу Бежанијска коса. Случај је у рукама министарства унутрашњих послова, али још увек нема детаља.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво